image house and labels

Een EPC nodig?

Logo www.epc-gent.be

Wat is een EPC voor Residentiële eenheden ?

Het EPC is verplicht bij het te koop en te huur stellen van woningen, appartementen, studio's, collectieve woongebouwen, ...

Met een duidelijk label en concrete aanbevelingen met stappenplan helpt het EPC u op weg naar een energiezuinige woning ! Het label gaat van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht).

Het EPC ziet er sinds januari 2019 helemaal anders uit en het bevat nieuwe informatie. Het EPC is een stuk visueler, de woning krijgt een label en de aanbevelingen zijn een pak concreter. 

Hebt u nog een geldig EPC (van voor 1 januari 2019), dan bent u niet verplicht om een nieuw EPC te laten opmaken als u uw woning te koop of te huur aanbiedt. Toch kan het nieuwe EPC interessant zijn als u intussen renovatiewerken liet uitvoeren. Ook als u niet van plan bent om uw woning te verkopen of te verhuren, kan het nieuwe EPC u handige informatie geven, bijvoorbeeld bij renovatieplannen.

 

Wilt u weten of voor uw wooneenheid een EPC verplicht is, maak dan gebruik van de gratis online tool van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) : de EPC-wegwijzer.

Is een EPC voor de wooneenheid verplicht en stelt u die toch te koop of te huur zonder geldig EPC? Dan riskeert u een boete tussen 500 en 5000 euro.

Een EPC dient opgemaakt te worden door een erkend energiedeskundige type A en is 10 jaar geldig.

Image label EPC residentieel
Image frontpage EPC residentieel
Image EPC residentieel
Contact